Sök
  • Start
  • Tyska för säkerhets- och försvarssektorn

Tyska för säkerhets- och försvarssektorn

Lär dig tyska för militära och säkerhetsrelaterade sammanhang. Våra språkkurser vänder sig till dig inom säkerhets- och försvarssektorn. Kursernas innehåll sträcker sig från allmän språkfärdighet, kommunikation, kulturella seder till militärt fackspråk.

Tyska har länge varit ett viktigt språk för olika typer av samarbeten inom säkerhets- och försvarssektorn. I våra tyskakurser får du möjlighet att utveckla dina kunskaper i tyska både i tal och i skrift. Du kommer öva din hörförståelse och ditt uttal. Du kommer också fördjupa dig i den tyska grammatiken, både dess grunder och lite mera komplicerade grammatiska sammanhang.

Under hösten går våra språkutbildningar på distans med lektioner online men även i fysiska lektionssalar. Utbildningen sker från läroplattformen Canvas och grundar sig även i att du själv bestämmer när du har tid att göra vissa uppgifter och förberedelser.

Skulle du missa ett tillfälle finns möjlighet att självständigt arbeta med uppgifterna online och ta igen det som du eventuellt missat.

Undervisningen anpassas efter dina specifika behov och utgår från arbetsrelaterade situationer där muntlig och skriftlig kommunikation på tyska krävs. Kursen är utformad för ett såväl militärt som civilt sammanhang med anpassat studiematerial som tar upp militära uttryck och professionsrelaterade situationer.

Nivåer

Om du tidigare har studerat språket anger du det i anmälan. Om detta är första gången du studerar språket eller det var länge sedan du använde språket kommer du att göra ett nivåtest online innan kursens start. Information om nivåtestet skickas ut till anmälda deltagare i slutet av augusti.

Kontakta sprak@fhs.se om du har några frågor.

Utbildningsnivå

Grundnivå

Poäng

Ej poäng

Startperiod

VT-21

Startvecka

Vecka 05

Slutvecka

Vecka 17

Omfattning

12 tillfällen under 12 veckor.

Undervisningsform

Distans

Ort

Stockholm

Kostnad

6 000 kronor.

Studietakt

Enstaka dagar

Övrigt

Inga förkunskapskrav.

Ansvarig institution

Militärvetenskapliga institutionen

Typ

Uppdrag

Dela:
Publicerad 2020-09-18 Uppdaterad 2021-01-22