Ny som student

Välkommen till Anna Lindh-biblioteket. Här har vi samlat information som kan vara bra för dig att veta inför terminsstarten.

Anna Lindh-biblioteket

På högskolebiblioteket finns läsplatser, grupprum och datorer tillgängliga för alla som studerar eller är kursdeltagare på Försvarshögskolan. Det finns trådlöst nätverk så att du kan använda din privata dator.

Allmänheten är välkommen att använda läsplatser och datorer.

Biblioteket är en arbetsplats för högskolans studenter och personal samt övriga besökare. Hjälp oss att gemensamt skapa en bra arbetsmiljö för studier.

Ansök om lånekort

Ansök om lånekort genom att läsa igenom bibliotekets lånevillkor och fylla i ansökningsformuläret på vår webbsida. Besök sedan biblioteket för att hämta ditt lånekort. Ta med giltig legitimation.

» Ansökningsformulär

Låna, omlån och reservationer

Du kan själv låna dina böcker i låneautomaten med ditt lånekort eller personnummer samt din pinkod. Böckernas lånetid är 28 dagar. Du kan själv förlänga dina lån 28 dagar upp till max 168 dagar så länge ingen reserverar böckerna och så länge du inte blir försenad med lånet. Du lånar om och reserverar genom att logga in på Mina lån.

Mina lån

När du skaffar lånekort får du tillgång till tjänsten Mina lån. Genom Mina lån kan du låna om och reservera böcker. Du får mer information om inloggning när du skaffar lånekort.

» Läs mer om Mina lån

Åtkomst till databaser hemifrån

Som studerande kan du komma åt våra e-resurser på distans. Inloggningen är samma som du har till ditt FHS-konto.

» Läs mer om e-resurser på distans

LMS itslearning

Lärplattformen itslearning.

Vid frågor om itslearning kontakta lms@fhs.se

Sök efter kurslitteratur

Du kan söka efter kurslitteratur i Primo på bibliotekets startsida. I söktjänsten finns såväl tryckt kurslitteratur som e-böcker.

» Läs mer om kurslitteratur i biblioteket

Hjälp med inläst litteratur

Om du har läs- och skrivsvårigheter, synskada eller annan funktionsnedsättning har du rätt till anpassad kurslitteratur.

» Läs mer om hjälp med inläst litteratur

Grupprum och läsplatser

Det finns många enskilda studieplatser runt om i biblioteket.
Om du vill ha en tystare enskild studiemiljö så finns det läsplatser på bibliotekets bottenvåning. Det finns fyra bokningsbara grupprum.

» Boka grupprum

Datorer och trådlöst nätverk

Datorer

Vid entrén på Huvudbiblioteket finns allmänna datorer som i huvudsak är till för sökningar i bibliotekets söktjänst Primo. Här kan du söka efter våra böcker och e-resurser. Om du vill komma åt e-resurser som e-böcker och tidskriftsartiklar i fulltext måste du logga in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och pinkod på datorerna vid IT-torget eller använda din egen dator. Du behöver inte förboka bibliotekets datorer.

Trådlöst nätverk

Det finns inget allmänt trådlöst nätverk på Anna Lindh-biblioteket. Åtkomst till det trådlösa nätverket finns genom nättjänsten Eduroam.

» Läs mer om bibliotekets datorer och trådlöst nätverk

Vid frågor om Eduroam kontakta helpdesk@fhs.se

Kopiera och skriva ut

På biblioteket finns en kopiator/skrivare som är kopplad till de publika datorerna på IT-torget. Du kan även nå den från en privat dator via det trådlösa nätverket Eduroam. För att använda dig av skrivaren behöver du som student ditt passerkort till Försvarshögskolan. Som student vid Försvarshögskolan får du också vid varje terminsstart 250 gratis utskrifter.

» Läs mer om utskrift och kopiering

Dela: