Sök

Sök
  • Start
  • Kanske en blivande lärare

Kanske en blivande lärare

När han funderade på att studera historia för fyra år sedan fann han Försvarshögskolans kandidatprogram i militärhistoria och kände direkt: ”Det här är det jag vill läsa.” Sebastian Fröling går nu sin femte termin, alltså sista året på kandidatprogrammet i militärhistoria.

– Jag har alltid varit otroligt historieintresserad. Just militärhistoria specifikt började kanske intressera mig lite senare under tonåren. Då jag som säkert många unga, väldigt naivt, ansåg att läsa om krig och konflikter som något väldigt häftigt.

Hur tycker du att undervisningen är?

– Exakt som jag tänkt mig, men samtidigt lite överraskande. Vi har studerat om militära händelser så sent som invasionen av Irak 2003.

– Lärarna är i världsklass. De brinner för att historia med vår specifika nisch ska få en större plats generellt, samt visa upp våra kunskaper för våra potentiella framtida arbetsplatser.

Hur är det att läsa på Försvarshögskolan?

– Skolan är liten och det ger en känsla av att lärarna alltid är tillgängliga och öppna för samtal. Ibland kan man stjäla en del av deras lediga tid bara för att be om hjälp eller bolla idéer.

Vad drömmer du om i framtiden?

– Känslan just nu är att jag själv skulle vilja lära ut i historia, antingen på gymnasienivå eller doktorera för att sedan själv forska i ämnet och kanske undervisa på Försvarshögskolan, vem vet.

Har du några tips till blivande studenter?

– Jag måste tipsa om Anna Lindh-biblioteket som finns på skolan. Här hittar du med största sannolikhet allt du behöver i kurslitteratur och annat läsvärt med en historisk eller statsvetenskaplig prägel.

– Glöm inte bort skolans mäss, där ni kan träffas varje onsdag och torsdag för att sänka skolsorgerna med några öl eller glas vin.

Dela:
Publicerad 2019-02-21 Uppdaterad 2022-02-15