Sök

Sök

Boksläpp: Hotet från Ryssland

Eventheader Oscar Jonsson

Välkommen till lanseringen av Hotet från Ryssland. I boken beskriver Oscar Jonsson, forskare vid Institutionen för krigsvetenskap och militärhistoria, hur vi kan förstå Ryssland och hur de militära och icke-militära hoten mot Sverige ser ut.

Den första delen av boken svarar på varför Ryssland är ett hot genom att analysera regimen, hur det politiska systemet fungerar och vad de ryska ledarna fruktar mest. Därtill diskuterar den också rysk strategi, drivkrafter och syn på Sverige.

Den andra delen av boken svarar på hur Ryssland är ett hot genom att undersöka rysk förmåga i den militära-, ekonomiska-, informations- och cyberdomänen

Program

Oscar Jonsson inleder med att presentera huvudbudskapen i boken. Därefter följer ett panelsamtal med Fredrik Löjdquist, chef för Centrum för Östeuropastudier vid Utrikespolitiska institutet och Oscar Jonsson, modererat av Robert Egnell, rektor vid Försvarshögskolan.

Läs mer om Oscar Jonsson och hans forskning.

Livesändning

Här hittar du inspelningen från boksläppet.

Sista anmälningsdag

Anmäl dig nedan för att delta på plats i Sverigesalen. Antalet platser är begränsat och du kommer därför att få en separat mejlbekräftelse.

Mer information

Datum: 2 mars 2023
Tid: 16.00—17.00
Plats: Sverigesalen, Försvarshögskolan och online
Dela: