Sök

Sök
Porträtt Skoog Haslum, Deschamps-Berger, Ericson

Försvarshögskolan deltar i Folk och Försvars rikskonferens

Totalförsvar och försvarsvilja och artificiell intelligens är två ämnen som Försvarshögskolans experter är med och diskuterar vid Folk och Försvars årliga rikskonferens i Sälen som startar nu på söndag den 13 januari.

Våra experter deltar i tre programpunkter på Folk och Försvars årliga rikskonferens i Sälen som pågår 13-15 januari:

Måndag 14 januari

Klockan 17:45

Jenny Deschamps-Berger från Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet är en av fem talare på programpunkten Varför ska vi ha ett totalförsvar? - förankring och försvarsvilja. Deschamps-Berger är enhetschef för analys vid centrumet och är expert på krisberedskap och totalförsvarsfrågor. Övriga deltagare i seminariet är Patrik Oksanen, politisk redaktör MittMedia; Benjamin Dousa, förbundsordförande MUF samt Hanna Lidström, språkrör Grön Ungdom.

Klockan 19:15

Försvarshögskolans vicerektor, flottiljamiral Ewa Skoog Haslum medverkar i en panel som ska diskutera Säkerhet i en osäker värld

Övriga deltagare är Elisabeth Braw, Associate Fellow, Director of the Modern Deterrence project, RUSI; Margareta Wahlström, ordförande Svenska Röda Korset och Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi vid Stockholms Universitet

Tisdag 15 januari

Klockan 16:15

Marika Ericson, jurist, folkrättsexpert och doktorand i militärteknik deltar i seminarium Artificiell intelligens – potential och risker. Övriga deltagare är Sara Wrige, präst i Svenska kyrkan och doktor i fysik; Niklas Karlsson, ordförande i försvarsutskottet (S) och Allan Widman, ledamot i försvarsutskottet (L).

Folk och Försvar livesänder hela rikskonferensen på sin webbplats och det går även att ta del av konferensen i efterhand.

Hela programmet och webbsändningen hittar du här.

Sidinformation

Publicerad:
2019-01-11
Senast uppdaterad:
2019-01-14
Kunde inte hitta någon användare med e-postadressen ewa.skooghaslum@fhs.se .
Dela: