Sök

Sök
Henrik Ståhlberg håller tal vid Högtidsdagen 2021.

Kapten Henrik Ståhlberg är årets mottagare av Siegrothska priset. Foto: Anders G Warne.

Siegrothska priset 2021 till Henrik Ståhlberg

Kapten Henrik Ståhlberg tilldelas Siegrothska priset 2021. Priset går till en militär lärare vid Försvarshögskolan som utmärkt sig i pedagogisk skicklighet.

Henrik Ståhlberg undervisar vid Officersprogrammet på Försvarshögskolan och är lärare vid Försvarsmaktens luftstridsskola i Uppsala.

Prismotivering

Henrik Ståhlberg har med sitt dynamiska och ödmjuka ledarskap vunnit stor aktning och respekt både bland studerande och hos lärarkollegor. Ståhlberg bygger konstruktiva och goda relationer med de studerande vid Luftsstridsskolan, vilket bidrar till en utmärkt lärandemiljö och goda förutsättningar för förmågeutveckling och lärande med ett helhetsperspektiv. Han har lyft fram och bidragit till utvecklingen av pedagogikens och didaktikens betydelse i utbildningen. Ett led i detta har varit att formalisera reflektionens betydelse för lärandet. Vidare utmärker han sig i sitt personliga engagemang som bland annat tar formen av individuell handledning.

– Jag är väldigt stolt och glad. Det här priset motiverar mig till att fortsätta mitt arbete med studerande och kollegor och är en motivationsboost som kommer att räcka väldigt länge, säger Henrik Ståhlberg.

Priset överlämnades vid Försvarshögskolans högtidsdag den 24 november. Pristagaren får, förutom ära och diplom, 20 000 kronor och Siegrothska medaljen.

I år var totalt 14 lärare nominerade till priset.

Om Siegrothska priset

Siegrothska är ett ungt pris med en lång historia och tradition från Kungliga Södermanlands Regemente. Priset går till militära lärare som utmärkt sig i pedagogisk skicklighet.

Läs mer om Siegrothska priset

Sidinformation

Publicerad:
2021-11-30
Senast uppdaterad:
2022-08-16
Dela: