Sök

Sök
Annick Wibben i ett mötesrum.

Annick Wibben är professor och proprefekt vid Institutionen för krigsvetenskap och militärhistoria.

Susan S. Northcutt Award till Annick Wibben

Annick Wibben har tilldelats Susan S. Northcutt Award av ISA Women's Caucus. Hon tog emot priset under International Studies Associations årliga kongress i Montreal den 15-18 mars.

Annick Wibben, professor i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan, får priset för sin originella och banbrytande forskning inom feministiska säkerhetsstudier och internationella relationer; hennes betydande bidrag till den pedagogiska utvecklingen inom fältet samt hennes omfattande arbete, framför allt avseende stöd och mentorskap till kvinnor och andra underrepresenterade grupper av forskare.

Feministiska säkerhetsstudier

Annick Wibben är Försvarshögskolans Anna Lindh-professor i genus, fred och säkerhet. Hon har sin forskningsbakgrund inom feministiska säkerhetsstudier och har varit med och byggt upp fältet de senaste 20 åren. I dag är feministiska säkerhetsstudier ett etablerat tvärvetenskapligt forskningsfält som bland annat omfattar studier av fredsrörelser och återuppbyggnad efter krig och konflikter, som mer traditionellt ingår i fredsforskningen.

Susan S. Northcutt Award instiftades 2003 av Women's Caucus for International Studies för att hedra dess grundare, Susan S. Northcutt. Priset uppmärksammar en person som aktivt arbetar för att rekrytera och främja kvinnor och andra underrepresenterade forskare, och vars anda är inkluderande, generös och samvetsgrann. Priset uppmärksammar också betydande bidrag till fältet och till International Studies Association.

Läs mer om priset på International Studies Associations webbplats

Sidinformation

Publicerad:
2023-04-24
Senast uppdaterad:
2023-08-30
Dela: