Sök

Sök

Maktens kvinnor – bokpresentation med Jenny Madestam och gäster

 

Välkommen till ett samtal om kvinnliga ledares ständigt ifrågasatta ledarskap. Jenny Madestam, forskare vid Försvarshögskolan, Mona Sahlin, fd partiledare och Frida Linehagen, kapten och ledarskapsdoktorand samtalar om den gränslöshet som kvinnor med makt utsätts för och om hur deras ledarskap alltid är under förhandling. Samtalet leds av rektor Robert Egnell och inleds med en presentation av Jenny Madestams nya bok Maktens kvinnor.

Jenny Madestam är docent i statsvetenskap och universitetslektor i ledarskap och ledning vid Försvarshögskola. I den intervjubaserade boken Maktens kvinnor berättar hon om erfarenheterna av ledarskapet och villkoren att vara kvinna och politisk makthavare.

– Det som framkommer är bland annat att kvinnliga partiledare, oavsett parti eller när i tiden de varit verksamma, upplever sig verka i uppdraget på andra villkor än deras manliga kollegor. Min slutsats är att det tycks finnas en gränslöshet inför kvinnor med politisk makt, deras ledarskap är hela tiden under förhandling, säger Jenny Madestam.

Läs mer om boken.

Moderator:
Robert Egnell
, rektor vid Försvarshögskolan

Medverkande:
Jenny Madestam, docent i statsvetenskap och universitetslektor i ledarskap och ledning vid Försvarshögskolan
Mona Sahlin, partiledare för Socialdemokraterna mellan 2007-2011
Frida Linehagen, kapten i marinen och doktorand i ledarskap och ledning vid Försvarshögskolan. Hennes forskning handlar om jämställdhet inom den militära professionen.

Livesänt webbseminarium

Panelsamtalet genomförs både på plats i Sverigesalen, Försvarshögskolan, och sänds live som ett webbseminarium. Se panelsamtalet här kl 12.00.

Ingen föranmälan krävs men antalet platser begränsat – kom i god tid!

Mer information

Datum: 11 maj 2022
Tid: 12.00—13.00
Plats: Sverigesalen och online: https://fhs-se.zoom.us/j/67794863074
Kontakt: Camilla Magnusson , 08-553 42 736, camilla.magnusson@fhs.se
Dela: