Sök

Sök

Premiär för nytt krigsspelssällskap

Nu finns det möjlighet för alla nyfikna att förkovra sig i krigsspel när ett nytt krigsspelssällskap drar igång på Försvarshögskolan.

— Krigsspelssällskapet vill främja intresset för krigsspel och ge möjlighet för sällskapets medlemmar att förkovra sig i taktik och operationskonst och träna sig i dessa. Sällskapet vill bidra till förståelse för krigsspel som metod och analysverktyg samt ge spelintresserade en trivsam mötesplats för kontakt och erfarenhetsutbyte, säger militärhistoriastudenten Mathias Lee, en av initiativtagarna.

Bygger vidare på tradition

På Försvarshögskolan finns sedan några år tillbaka en tradition av att arrangera turneringar i krigsspel där både studenter och anställda, såväl militära som civila, kan delta. Inte minst genom den årliga krigsspelsturneringen som startades upp av Johan Elg, tidigare anställd på MVI:s taktikavdelning.

Regelbundna träffar med start 16 oktober

Planen för det nya krigsspelssällskapet är att arrangera regelbundna spelkvällar i Mässen på DKV som är öppna för alla.

Det första tillfället arrangeras onsdagen den 16 oktober kl. 16.00.

— Vid första tillfället kommer scenariot vara invasionen av Sovjet med start den 22 juni 1941. Spelet är i grunden ett tvåpersonersspel men kan spelas i lag upp till tre spelare per sida. Spelet är ett så kallat blockspel, där Fog of War utgör spelets grundmekanik. Tips: logistiklinjer är viktigt att ta i beaktning, säger Mathias Lee.

Inga förkunskaper krävs, regelgenomgång sker innan spelstart. Besökare som är intresserade av att bli medlemmar i krigsspelssällskapet kommer kunna anmäla sig på plats.

Sidinformation

Publicerad:
2019-10-07
Senast uppdaterad:
2019-10-07
Dela: