Sök

Sök

Carolina Dalmo, projektledare för Cyber Challenge 2021, med de tävlande lagen på distans.

Cyber Challenge 2021 avslutat

Årets upplaga av cybersäkerhetstävlingen Cyber Challenge genomfördes den 28 januari på distans med totalt 15 deltagande lag. Cyber Challenge är en policytävling där de tre bästa lagen går vidare till Cyber 9/12 Strategy Challenge i Genève.

Cyber Challenge vänder sig till studentlag där utmaningen är att bemöta cyberattacker mot Sverige. Syftet med tävlingen är att öka förståelsen kring cyberangrepp, metoder och de utmaningar cyberangrepp medför för regeringar, myndigheter och medborgare. Cyber Challenge bygger på ett fiktivt scenario där de tävlande lagens policysvar inkluderar risk- och incidenthantering, strategisk kommunikation, policyutveckling och konsekvensanalys. Lagens insats bedöms av en domarpanel som består av personer från både näringslivet och det offentliga med erfarenhet inom cybersäkerhet.

De vinnande lagen i Cyber Challenge 2021 är:

  • Universal State, Stockholms Universitet
  • Adrian’s Apostles, Göteborgs Universitet
  • The Cyber Regulators (TCR), Stockholms Universitet

Tidigare år har de tre vinnande lagen i Cyber Challenge fått ett bidrag för att kunna delta i den europeiska tävlingen Cyber 9/12 Strategy Challenge i Genève, Schweiz. På grund av den pågående pandemin är det ännu oklart om tävlingen i Genève kommer att äga rum. Om så inte blir fallet kommer de tre bästa lagen erbjudas ett alternativt pris som tillkännages vid ett senare tillfälle.

Sidinformation

Publicerad:
2021-01-29
Senast uppdaterad:
2021-01-29
Dela: