Sök

Sök

Kommentar med anledning av felaktigheter i artikel i Expressen

En av Försvarshögskolans forskare förekommer idag i en artikel i Expressen. Här kommenterar vi artikeln och den händelse som den berör.

Inom ramen för ett forskningsprojekt reste en av våra forskare till Libanon för att intervjua FN-representanter vid högkvarteret för FN:s insats i Libanon, som ligger utanför stadenTyr. Besöket var anmält i förväg enligt gällande protokoll. Det skedde missförstånd vilka reddes ut på plats och i god ton. Forskare valde trots allt att ställa in planerade intervjuer och återvända till Sverige.

Inom ramen för samma forskningsprojekt har forskaren tidigare besökt högkvarteret för the United Nations Truce Supervision Organization, lokaliserat i Jerusalem.

Artikeln och inslaget innehåller felaktigheter, däribland att forskaren besökte och filmade ett valmöte.

I samband med resorna inom ramen för det här forskningsprojektet har forskaren enbart varit i kontakt med FN-företrädare.

Forskaren kommenterar själv händelsen så här:

För utomstående kan jag förstå om händelsen kan förefalla vara mer uppseendeväckande än vad den egentligen var. Jag uppfattar att situationen hanterades på ett professionellt sätt. Under en lunchrast besökte jag några sevärdheter i Tyr. Påståenden om besök vid valmöte, eller någon annan samling, är helt grundlösa. Det valmöte som artikeln refererar till genomfördes inte samma dag som mitt besök.

Sidinformation

Publicerad:
2022-11-28
Senast uppdaterad:
2022-11-30

Kontakt

Dela: