Sök

Sök
skissbild-start

Internationella master- och magisterprogram

Anmälan öppnar 16 oktober inför start höstterminen 2024

Försvarshögskolan är det enda lärosätet i Sverige där civila och militära perspektiv på försvar, krishantering och säkerhet möts. Här ska du plugga om du vill jobba med morgondagens kriser och konflikter.

Anmälningsperioden till de internationella master- och magisterprogrammen öppnar den 16 oktober till den 15 januari 2024 för studiestart höstterminen 2024. Då anmäler sig både internationella och nationella studenter.

I filmen nedan berättar några av våra studenter och rektor Robert Egnell om hur det är att plugga en master här hos oss.

Master- och magisterprogram

Kapitolium.

Politik, säkerhet och kris

Politik, säkerhet och kris är ett statsvetenskapligt masterprogram som ger dig en skräddarsydd statsvetenskaplig kompetens inom frågor som rör säkerhetspolitik, kris och krishantering.

Schackpjäser på schackspel.

Krig och försvar

Det här masterprogrammet är en, för Sverige, unik tvåårig utbildning i krigsvetenskap som ger dig en avancerad, bred och djup förståelse för frågor som rör krig, säkerhet och försvar.

Drönare i luften.

Innovation, försvar och säkerhet

Masterprogrammet Innovation, försvar och säkerhet ger dig en förståelse för system med förmåga att bidra till – eller påverka – ett samhälles försvar och säkerhet.

FN:s logotyp.

Internationell operativ juridik

Magisterprogram för dig som vill fördjupa dig i den särskilda internationella rätt som reglerar väpnade styrkors och andra aktörers handlingar i väpnad konflikt och kriser.

Möt våra studenter

Margarita Sallinen

Krigsvetaren som blev cyberanalytiker

Redan som tonåring visste Margarita Sallinen att hon ville arbeta med rikets säkerhet. I dag arbetar hon som cyberanalytiker på det växande svenska företaget Paliscope.

Studenter och officer diskuterar under övning.

Krigsspel vässar kompetensen för en karriär som juridisk rådgivare

På magisterprogrammet Internationell operativ juridik får studenterna göra en gemensam scenarioövning tillsammans med officerare från Högre officersprogrammet.

Anton Lomaeus

Satelliter, komplexa system och samhällssäkerhet

Anton Lomaeus är systemingenjören från KTH, som via masterprogrammet Innovation, försvar och säkerhet hamnat i rymdindustrin. Favoritintresset är samhällssäkerhet och komplex teknik.

Anmälan och antagning

Hur anmäler jag mig?

Här hittar du information om hur du anmäler dig till utbildning på Försvarshögskolan. Behörighetskraven ser till att du som börjar en utbildning har rätt förkunskaper.

Frågor om studier

Här hittar du kontaktuppgifter till bland annat studievägledare och antagningsenhet, för att få mer information gällande studier vid Försvarshögskolan.

Vad händer efter anmälan?

När anmälningsperioden stänger börjar antagningsprocessen. Under tiden fram till kursstart händer flera saker

Digital rundvandring