Sök

Sök

Franska för Natosammanhang

Är du en avancerad användare av franska som önskar fördjupa dina kunskaper om militär franska under en kortare period? Då är kursen Franska för Natosammanhang något för dig.

Kursen behandlar olika ämnen i en Natokontext där du muntligt och skriftligt får arbeta med ämnena.

Under kursens gång breddar du din förmåga i specifikt vokabulär, samt lingvistisk struktur i militära kontexter. Utöver det, arbetar du med läsförståelse av olika texter som finns i Natosammanhang, lyssnar på autentiskt material för att sedan diskutera materialet. Kursen fokuserar framförallt på muntlig produktion och kommunikation, men även skriftlig kommunikation behandlas i enlighet med dina behov.

Utbildningens upplägg

Kursen genomförs en dag på plats, vid totalt två tillfällen. Därutöver arbetar du självständigt med material i för- och efterarbete som beräknas ta 6 timmar. Skulle du missa ett tillfälle arbetar du självständigt med material online, om inte annat kommit överens med din lärare. Utbildningen är baserad på vår lärplattform Canvas där extramaterial läggs upp, där du kan fördjupa dina kunskaper i exempelvis specifikt franskt vokabulär.

Planerade lektionstillfällen under höstterminen är under vecka 39, samt vecka 43.

Planerade lektionstillfällen under vårterminen är under vecka 11, samt vecka 14.

Är du avancerad användare av franska men önskar läsa under längre tid rekommenderar vi vår kurs Franska för säkerhets- och försvarssektorn där Franska 6 är inriktad på militära kontexter på en högre nivå.

Bokningsvillkor

Kursen kan beställas av en juridisk person, t.ex. ett företag eller en organisation. En privatperson eller en enskild firma kan inte vara beställare av uppdragsutbildning. Det är Förordningen för uppdragsutbildning vid statliga högskolor och universitet, SFS 2002:760, som reglerar detta.

Utbildningsnivå

Annan

Poäng

Ej poäng

Startperiod

HT-24

Undervisningsform

Campus

Kostnad

4500 kronor

Studietakt

Enstaka dagar

Typ

Uppdrag

Kontakt

Har du frågor om kursen ta kontakt med Språkcentrum.

Du når oss på e-post: sprak@fhs.se

Dela:
Publicerad 2024-05-27 Uppdaterad 2024-05-30