Sök

Sök
  • Start
  • Ledarskap och ledning – fortsättningskurs

Ledarskap och ledning – fortsättningskurs

Den här fortsättningskursen fördjupar dina kunskaper om komplexiteten vid ledarskap och ledning i kris och krig.

Kursen fokuserar särskilt på kulturella och etiska aspekter och den betydelse de har på ledarskap och ledning. Kursen berör också jämställdhet och hållbarhet. Utbildningen bygger på integrering av teori och praktiska erfarenheter inom försvar, krishantering och säkerhet. Metoder relevanta för sektorn och ämnet samt ett mindre uppsatsarbete ingår.

Vad kan kursen leda till?

Kursen ledarskap och ledning passar för dig som vill jobba med ledarskap inom krishantering på myndigheter och företag, eller som jobbar med utveckling av ledning och ledningssystem. Du som redan arbetar med att leda eller med krishantering fördjupar din kompetens inom området och får ett bredare perspektiv. Kunskapen har du användning av både inom Försvarsmakten och inom det civila samhället.

Kursens innehåll

Kursen består av tre delkurser. Den första delkursen tar upp nedan perspektiv på vad som påverkar förmågan att leda och hur du som ledare kan och bör förhålla dig till dem.

  • Jämställdhet
  • Hållbarhet
  • Kultur
  • Etik

Föreläsningar varvas med seminarier och grupparbeten där du tillsammans med andra studenter får arbeta med olika scenarier. Föreläsningar med representanter från verksamheter inom försvar, krishantering och säkerhet är viktiga inslag i kursen.

Delkurs två fokuserar på vetenskaplig metod och delkurs tre omfattas av ett uppsatsarbete (7,5 hp).

Utbildningsnivå

Grundnivå

Poäng

30

Startperiod

VT-23

Startvecka

Vecka 03

Slutvecka

Vecka 23

Behörighet

Grundkurs i ledarskap och ledning, grundkurs i ledarskap under påfrestande förhållanden, grundkurs i ledningsvetenskap eller motsvarande

Undervisningsform

Normal

Ort

Stockholm

Undervisningsspråk

Svenska

Studietakt

100%

Typ

Fristående

Plugga för en säker framtid

Försvarshögskolan är det enda lärosätet i Sverige där civila och militära perspektiv på försvar, krishantering och säkerhet möts. Här ska du plugga om du vill jobba med morgondagens kriser o...

Dela:
Publicerad 2022-08-23 Uppdaterad 2022-09-25