Sök

Sök

Strategisk ledning av förmågeutveckling och materielförsörjning

Den här kursen handlar om hur Sverige och andra länder organiserar och planerar sin långsiktiga försvarsmaterielförsörjning. Du kommer också få fördjupa dig i hur förmågor utvecklas för att själv kunna delta i, men även leda sådana utvecklingsprocesser.

Vad leder kursen till?

Kursen ger dig kunskaper om hur den svenska materielförsörjningen planeras och genomförs för att bidra till förmågeutveckling. Du kommer efter avslutad kurs ha en djupare förståelse för de processer som leder fram till militär förmåga och du kommer vara bekant med problem kopplade till förmågeutveckling.

Kursens upplägg

Kursen går igenom hur svensk materielförsörjning till stöd för förmågeutveckling genomförs och olika organisationers roller i dessa processer. Kursen belyser också betydelsen och inverkan av försvarsexport, försvarsmaterielsamarbeten, offset, teknologiöverföring och internationellt standardiseringsarbete.

Undervisningen sker i form av föreläsningar, självstudier och seminarier.

Anmälningskod

24106

Studietakt

50%

Poäng

7.5

Startperiod

VT 2024

Studieperiod

2024 vecka 13 - 22

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Studieform

Campus

Typ

Fristående kurs

Behörighet

Godkända kurser om minst 180 hp som inkluderar - minst 7,5 hp studier tillämpade mot försvar, krishantering och säkert - ett självständigt arbete om minst 15 hp, samt Engelska 6 (Engelska B).

Plats

Stockholm

Undervisnings­språk

Undervisningen bedrivs på engelska.

Kontakt

Har du frågor om kursen ta kontakt med Studievägledningen

Du når oss på e-post: studievagledning@fhs.se

Upptäck Försvarshögskolan

Vi är det enda lärosätet i Sverige där civila och militära perspektiv på försvar, krishantering och säkerhet möts. Här ska du plugga om du vill jobba med morgondagens kriser och konflikter.

Dela:
Publicerad 2023-09-19 Uppdaterad 2023-10-17