Sök

Sök

Information angående ansökan om utlandsstudier hösten 2020

Sista datum för att ansöka om utlandsstudier nästa termin är framflyttat till 1 april. Dessutom tas digitala ansökningar emot. Däremot vet vi inte om det blir möjligt att genomföra ett utbyte och därför måste du som ansöker också söka kurser hemma inför hösten 2020.

Det är just nu omöjligt att bedöma läget vad gäller möjligheten till utbytesstudier till hösten. För att ge alla chansen att söka utbyte inom Erasmus, om läget ser annorlunda ut till hösten och UD tar bort sin avrådan från åka till andra länder, kommer Försvarshögskolan att gå vidare med ansökningsprocessen i princip som vanligt. I dagsläget har vi dock inte möjlighet att ge några tidpunkter för beslut av tilldelning. Eventuellt kan det bli aktuellt att fatta beslut under förutsättning att lärosäten kan ta emot inresande utbytesstudenter.

Detta innebär att vi inte kan garantera att det blir möjligt att genomföra ett utbyte till hösten. Därför måste du som ansöker om utlandsstudier ht-20 också söka kurs vid FHS och/eller annan kurs vid annat lärosäte i Sverige.

Ansökningsperioden är förlängd till 1 april och det går nu bra att skicka in din ansökan digitalt till carin.jutterstrom@fhs.se. Har du möjlighet att skriva ut, skriva under och sen scanna in är det fint, i annat fall går det bra att ordna med underskriften i ett senare skede.

Läs mer här om ansökningsprocessen: https://www.fhs.se/studentportalen/studera/plugga-utomlands/erasmus-.html. Läs mer i guide till ansökan, här finns även själva ansökningsblanketten att ladda ned: https://www.fhs.se/studentportalen/studera/plugga-utomlands/erasmus-/ansokan-om-utlandsstudier.html

Sidinformation

Publicerad:
2020-03-23
Senast uppdaterad:
2020-03-23
Dela: