Sök

Sök

Information med anledning av kriget i Ukraina

Försvarshögskolan har inga studenter på utbyten eller praktik i Ukraina. Det finns heller inte några rapporter om att högskolan har medarbetare på tjänsteresa i landet, men vi väntar på definitivt besked från vår resebyrå.

Det var första prioritet när Försvarshögskolans ledning idag samlades för att diskutera om och hur kriget i Ukraina påverkar våra medarbetare, studenter och verksamheten vid lärosätet. Säkerhetschefen deltog i mötet.

Vid mötet beslutade ledningen att bjuda in till ett informationsmöte för alla medarbetare och studenter, fredagen den 25 februari klockan 10:00-11:30 i Sverigesalen och på Zoom för att informera och fånga upp frågor.

Ta del av en inspelning av mötet.

I mötet refererade säkerhetschefen till ett SVT-inslag om informationspåverkan. Du hittar inslaget på SVT:s hemsida

Samtidigt ges en möjlighet att få lyssna till en föreläsning om Ukraina med Pär Blid, som under det svenska ordförandeskapet i OSSE tjänstgjort som senior militär rådgivare till OSSE:s särskilda sändebud i Ukraina.

Ta del av en inspelning av föreläsningen.

Några ytterligare åtgärder bedöms inte behövas i nuläget utan högskolan håller öppet som vanligt och verksamheten fortsätter enligt plan.

Alla medarbetare och studenter uppmanas att följa lägesuppdateringar på myndigheternas webbplatser och i media, där flera av våra forskare och experter bidrar med analys och kommentarer.

Högskoleledningen följer utvecklingen löpande och kommer att träffas regelbundet för att stämma av lägesbilden och hantera de frågeställningar som dyker upp.

Sidinformation

Publicerad:
2022-02-24
Senast uppdaterad:
2022-02-26

Kontakt

Robert Egnell

Rektor, Professor, Högskoleledning

Robert.Egnell@fhs.se +46 8-55342768
Christina Zander

Högskoledirektör, Högskoleledning

Christina.Zander@fhs.se +46 8-55342905
Malena Britz

Prorektor, Forskningschef, Högskoleledning

Malena.Britz@fhs.se +46 8-55342716
Kunde inte hitta någon användare med e-postadressen fredrik.stahlberg@fhs.se.
Dela: