Sök

Sök

Engelska för säkerhets- och försvarssektorn

Lär dig engelska för militära och säkerhetsrelaterade sammanhang. Våra språkkurser finns för både nybörjare och avancerade deltagare och vi vänder oss till dig inom säkerhets- och försvarssektorn. Kursernas innehåll sträcker sig från allmän språkfärdighet, kommunikation, kulturella seder till militärt fackspråk.

Engelska är det officiella, eller administrativa språket i 88 länder, med över 373 miljoner modersmålstalare av engelska (2022). Det sägs också att cirka 2 miljarder människor har engelska som sitt andraspråk. Många organisationer som verkar i en internationell miljö har engelska som sitt arbetsspråk, t.ex. FN och NATO. I försvarssektorn kan språket bli specifikt riktat och det kräver en annan kunskap som inte enbart rör vokabulär. Där ligger fokus i våra kurser.

Utbildningarnas upplägg

Våra språkutbildningar går på distans med lektioner online. Utbildningen sker från lärplattformen Canvas och grundar sig i lärarledda lektioner men även i att du själv bestämmer när du har tid att göra vissa uppgifter och förberedelser. Skulle du missa ett tillfälle finns möjlighet att självständigt arbeta med uppgifterna online och ta igen det som du eventuellt missat.

I våra kurser får du utveckla och bygga dina kunskaper i engelska i säkerhetssektorn och sammanhang där du troligen kommer att verka i framtiden. Kursen i engelska utvecklar din vokabulär inom ditt område och tar bland annat upp hur du skriver korrekta e-mejl och ger briefings på engelska. Kursen i Nato-engelska har en större anpassning till områdena som deltagarna rör sig i. För den kursen får du förmedla dina behov innan kursstart.

Under kursen använder vi oss av autentiskt material, så att du kan applicera så mycket av din kunskap som möjligt. Under kursen har du tillgång till extramaterial på vår lärplattform Canvas, där du självständigt kan fördjupa dig inom specifika områden. Efter avslutad kurs har du tillgång till Canvas i två år med möjlighet att repetera kursens material och vokabulär.

Kursen i engelska (12-veckor) går på onsdagar kl. 8.30.

Nato-terminologi

För dig som är avancerad användare av engelska erbjuder vi en språkkurs med särskilt fokus på Nato-terminologi. Kursen har ett annat upplägg och består av två halvdagar på plats och däremellan lärarkontakt på distans med inlämningsuppgifter. Datumen för halvdagarna är 20/9 och 26/10 eller 9/10 och 20/11. Du blir kontaktad för att välja alternativ när anmälan har stängt.

Priset är 4500 SEK.

Bokningsvillkor

Kursen kan beställas av en juridisk person, t.ex. ett företag eller en organisation. En privatperson eller en enskild firma kan inte vara beställare av uppdragsutbildning. Det är Förordningen för uppdragsutbildning vid statliga högskolor och universitet, SFS 2002:760, som reglerar detta.

Utbildningsnivå

Annan

Poäng

Ej poäng

Startperiod

HT-23

Omfattning

12 tillfällen a 90 minuter under 12 veckor.

Undervisningsform

Distans

Ort

Stockholm

Undervisningsspråk

Engelska

Kostnad

8 000 kr exkl. moms

Studietakt

Enstaka dagar

Övrigt

Höstens språkkurser startar v.36.

Typ

Uppdrag

Kontakt

Har du frågor om kursen ta gärna kontakt med oss.

Du når oss på e-post: sprak@fhs.se

Dela:
Publicerad 2020-06-09 Uppdaterad 2023-08-14