Sök

Sök

Engelska för säkerhets- och försvarssektorn

Om du har en grund i engelska och känner dig bekväm med att kommunicera vardagligt på engelska, men önskar bredda din förmåga i ett försvars- och säkerhetssektorperspektiv är den här kursen för dig.

Kursen riktar sig till dig som arbetar inom sektorn men önskar fördjupa din förmåga i att kommunicera korrekt och effektivt i försvarssammanhang. Under kursens gång kommer du dels att bredda din vokabulär, men även lära dig korrekt kommunikation i en internationell kontext.

Kursen Engelska för säkerhets- och försvarssektorn fokuserar framförallt på muntlig kommunikation, men även skriftlig kommunikation samt läs- och hörförståelse ingår med autentiskt material. Innan kursstart görs en behovsanalys för att anpassa kursen efter dina och övriga deltagares behov, detta möjliggör även att du kan läsa kursen flera gånger som progression då nytt material används.

Kursen behandlar bland annat:

  • Hur du skriver mejl i en internationell kontext.
  • Hur du genomför briefings och olika typer av presentationer
  • Hur du debatterar och framför dina åsikter i en internationell kontext.
  • Militär terminologi i olika typer av försvarsdomäner.

Utbildningens upplägg

Kursen ges på distans och utgår från lärplattformen Canvas, med veckovis lärarledda lektioner via Zoom. Inför och efter varje lektion arbetar du självständigt med uppgifter där du beräknas lägga mellan 60-120 minuter/vecka och lektion. Skulle du missa ett tillfälle finns möjlighet att självständigt arbeta med uppgifterna online och ta igen det som du eventuellt missat. På Canvas finner du extramaterial där du självständigt kan fördjupa dig inom specifika områden, exempelvis militär terminologi. Efter avslutad kurs har du tillgång till Canvas i två år med möjlighet att repetera kursens material och vokabulär.

Engelska för säkerhets- och försvarssektorn är veckovis under 12 veckor på fredagar 8.30, med kursstart i början av september för HT, och början av februari för VT.

Är du intresserad av en mer specifik kurs i militär engelska som är kortare rekommenderar vi Engelska för Natosammanhang

Är du intresserad av att arbeta mer självständigt och utan obligatoriska sammankomster, med fokus på skrift i operationella kontexter rekommenderar vi Military Operational Writing

Skräddarsydda kurser i engelska

Om ni på er arbetsplats är en större grupp som önskar studera engelska finns möjlighet till annat upplägg med exempelvis val av annan dag och tid för lektioner. Kontakta sprak@fhs.se om detta gäller er.

Bokningsvillkor

Kursen kan beställas av en juridisk person, t.ex. ett företag eller en organisation. En privatperson eller en enskild firma kan inte vara beställare av uppdragsutbildning. Det är Förordningen för uppdragsutbildning vid statliga högskolor och universitet, SFS 2002:760, som reglerar detta.

Utbildningsnivå

Annan

Poäng

Ej poäng

Startperiod

HT-24

Omfattning

12 tillfällen a 90 minuter under 12 veckor.

Undervisningsform

Distans

Ort

Stockholm

Undervisningsspråk

Engelska

Kostnad

8 000 kr exkl. moms

Studietakt

Enstaka dagar

Övrigt

Vårens språkkurser startar v.6.

Typ

Uppdrag

Kontakt

Har du frågor om kursen ta gärna kontakt med oss.

Du når oss på e-post: sprak@fhs.se

Dela:
Publicerad 2020-06-09 Uppdaterad 2024-05-30