Sök
  • Start
  • Ryska för säkerhets- och försvarssektorn

Ryska för säkerhets- och försvarssektorn

Lär dig ryska för militära och säkerhetsrelaterade sammanhang. Våra språkkurser finns för både nybörjare och avancerade deltagare och vi vänder oss till dig inom säkerhets- och försvarssektorn. Kursernas innehåll sträcker sig från allmän språkfärdighet, kommunikation, kulturella seder till militärt fackspråk.

Ryska har kommit att bli ett större språk inom säkerhets- och försvarssektorn. I våra ryskakurser kommer du dels lära dig grunderna och utveckla dina kunskaper i det ryska språket. Du får också lära dig om kulturella aspekter för att känna dig bekväm i olika sammanhang.

Under hösten går våra språkutbildningar på distans med lektioner online. Utbildningen sker från läroplattformen Canvas och grundar sig i lärarledda lektioner men även i att du själv bestämmer när du har tid att göra vissa uppgifter och förberedelser.

Skulle du missa ett tillfälle finns möjlighet att självständigt arbeta med uppgifterna online och ta igen det som du eventuellt missat.

Undervisningen anpassas efter dina specifika behov och utgår från arbetsrelaterade situationer där muntlig och skriftlig kommunikation på ryska krävs. Kursen är utformad för ett såväl militärt som civilt sammanhang med anpassat studiematerial som tar upp militära uttryck och professionsrelaterade situationer.

Nivåer

Våra kurser har en hög grad av personlig anpassning där vi följer din progression inom språket. Som deltagare är det vanligt att man går en kurs flera gånger då innehåll och nivå anpassas efter dig. Om du tidigare har studerat språket anger du det i anmälan. Om detta är första gången du studerar språket eller det var länge sedan du använde språket ser vi gärna att du gör ett nivåtest online innan kursens start. Information om nivåtestet skickas i ditt bekräftelsemejl efter anmälan.

Kontakta sprak@fhs.se om du har några frågor.

Utbildningsnivå

Grundnivå

Poäng

Ej poäng

Startperiod

HT-21

Startvecka

Vecka 36

Slutvecka

Vecka 48

Omfattning

12 tillfällen a 90 minuter under 12 veckor.

Undervisningsform

Distans

Ort

Stockholm

Kostnad

6 000 kronor.

Studietakt

Enstaka dagar

Övrigt

Obligatorisk kurslitteratur ingår i kostnaden och skickas till dig en vecka innan kursstart. Lista över referenslitteratur ges vid kursstart.

Ansvarig institution

Militärvetenskapliga institutionen

Typ

Uppdrag

Dela:
Publicerad 2020-09-18 Uppdaterad 2021-08-22