Sök
  • Start
  • Militärhistoria – fortsättningskurs

Militärhistoria – fortsättningskurs

Hur gick det till när underrättelsetjänsten fick sin moderna form? Vilken roll spelar historien för ryskt agerande idag? På fortsättningskursen får du fördjupa dig i detta samtidigt som du lär dig att hantera och strukturera information på ett vetenskapligt sätt.

Fortsättningskursen består av två delar: fördjupning med två kursmoment och uppsatsskrivande med metodutbildning. I jämförelse med grundkursen spelar olika förklaringar och analyser en större roll på fortsättningskursen. Kursen passar dig som vill fördjupa dig ytterligare i militärhistoria, eller för dig som i ditt yrkesliv kommer att arbeta med analyser och olika typer av utredningsarbete.

Utbildningens innehåll

Du kommer fördjupa dig i två militärhistoriska områden, rysk militärhistoria och underrättelsetjänstens framväxt. Den första delkursen "Från Krim till Krim. Rysk militärhistoria, 1860–2015" behandlar samspelet mellan militärens och samhällets utveckling i Ryssland. Den efterföljande delkursen "Underrättelsefunktionens framväxt, uppbyggnad och utmaningar" belyser den moderna underrättelsetjänstens framväxt.

Under den andra delen av fortsättningskursen lär du dig mer om källkritik, informationsvärdering och vetenskaplig metod. Detta använder du dig sedan av när du skriver en uppsats.

Puff bild
Historia som vägvisare
Militärhistoria – ett ämne för den som vill nörda ner sig i gamla krig och kungar? Nej, långt därifrån! Militärhistoria har minst lika mycket att göra...
Utbildningsnivå

Grundnivå

Poäng

30

Startperiod

VT-22

Startvecka

Vecka 03

Slutvecka

Vecka 22

Behörighet

Grundkurs i militärhistoria alternativt i historia eller ekonomisk historia.

Undervisningsform

Normal

Ort

Stockholm

Undervisningsspråk

Svenska

Studietakt

100%

Urval

Betyg 34%, Högskoleprov 33%, Akademiska poäng 33%.

Typ

Fristående

Dela:
Publicerad 2017-12-21 Uppdaterad 2021-10-15