Sök

Sök

Militärhistoria – påbyggnadskurs

Du fördjupar dina kunskaper i ett särskilt ämne samtidigt som du vässar dina analytiska färdigheter genom fördjupning i metod och teori samt uppsatsskrivande. Du lär dig inhämta, sammanställa, bearbeta information och att skriva uppsats på ett vetenskapligt sätt.

Påbyggnadskursen lämpar sig för dig med ett militärhistoriskt intresse eller som vill arbeta med analytiska frågor inom säkerhetssektorn. Du får grundläggande analytiska verktyg för att arbeta i olika funktioner med riktning mot bland annat säkerhetssektorn, exempelvis som analytiker, utredare eller handläggare.

Utbildningens innehåll

Påbyggnadskursen i militärhistoria omfattar tre delar, fördjupningar och uppsatsskrivande. I fördjupningarna får du en mängd perspektiv på historievetenskapen och du lär dig att sätta det du har lärt dig i ett större sammanhang. Med fördjupade kunskaper i källkritik blir du bättre på att värdera och bearbeta information. Dessutom lär du dig hur ett vetenskapligt arbete genomförs, struktureras och byggs upp.

I förhållande till fortsättningskursens uppsatsarbete är uppsatsen omkring dubbelt så lång på påbyggnadskursen. Därutöver är kraven på arbetets kvalitet högre. Påbyggnadskursen ställer större krav på självständighet, förmåga att disponera den tid som står till förfogande för forskningsuppgiften samt skicklighet att planera arbetet.

Anmälningskod

24211

Studietakt

100%

Poäng

30

Startperiod

HT 2024

Studieperiod

2024 vecka 36 - 2025 vecka 3

Utbildningsnivå

Grundnivå

Studieform

Campus

Typ

Fristående kurs

Behörighet

Studenten har fullgjort kurskrav om minst 22,5 hp, varav 7,5 hp uppsats, militärhistoria fortsättningskurs, alternativt i historia, ekonomisk historia, idéhistoria, underrättelseanalys, militärteknik, krigsvetenskap eller ledningsvetenskap.

Plats

Stockholm

Undervisnings­språk

Undervisningen bedrivs på svenska.

Kontakt

Har du frågor om kursen ta kontakt med Studievägledarna.

Du når oss på e-post: studievagledning@fhs.se

Upptäck Försvarshögskolan

Som historia fast med mer spänning

Linus Jarhede hade tänkt ta ett sabbatsår efter gymnasiet men när antagningsbeskedet från Försvarshögskolan kom blev han ändå sugen på att plugga vidare. Nu är han snart färdig med sina stud...

Det är ännu intressantare än jag hade kunnat tänka mig

Möt Stina som läser tredje året på kandidatprogrammet i militärhistoria. Hon fascineras av hur 1800- och 1900-talets snabba utveckling påverkat samhället och tipsar om hur du kan boosta dina...

Alumnen Sara skapar hållbar fred

När Sara Husic läste Media på gymnasiet hemma i Lidköping drömde hon om att jobba med film, fotografi eller musik. Men så blev det inte. Istället ledde flera olika jobb fram till en bra posi...

Vi är det enda lärosätet i Sverige där civila och militära perspektiv på försvar, krishantering och säkerhet möts. Här ska du plugga om du vill jobba med morgondagens kriser och konflikter.

Dela:
Publicerad 2023-09-19 Uppdaterad 2024-04-16