Sök

Sök

Taylor & Francis ebooks

E-böcker inom de flesta ämnesområden från Taylor & Francis Group ( Routledge, Psychology Press, CRC Press and Focal Press) De böcker som Anna Lindh-biblioteket har tillgång till är markerade med en grön bock. Det finns även ett antal böcker tillgängliga via open access.

Det finns två typer av e-böcker tillgängliga via Taylor & Francis.
Böcker utan DRM: obegränsat antal användare, kan läsas online och laddas ner.
Open access books: dessa böcker är licensierade under Creative commons CC-BY-NC-ND licens markerade med en creative commons symbol. De kan laddas ner och läsas online.

Utskrifts- och kopieringsmöjligheter

Det är obegränsade möjligheter att skriva ut och kopiera, men endast för personligt bruk. Det är inte tillåtet att sprida boken vidare.

Det är inte tillåtet att inkorporera material från Taylor & Francis i materialsamlingar/kurskompendier men det är tillåtet med länkning till materialet.

Läsa online respektive offline

De flesta böcker går att läsa både online och offline, både via dator och mobila enheter. Hela boken eller varje kapitel för sig kan laddas ner som pdf. Använd Adobe Reader, finns både som program för datorn och som app för surfplatta/smartphone.
Notera att böcker större än 200 MB inte kan läsas online utan måste laddas ned.

Skapa eget konto

Du kan registrera ett personligt användarkonto hos T&F. När du läser boken online kan du spara sökningar, få alerts och spara titlar till din egen bokhylla.
Du kan också använda dig av Adobe Readers egna verktyg för att skapa t.ex. bokmärken och anteckningar.

Programvara/appar för offlineläsning

Använd Adobe Reader, finns både som program för datorn och som app för surfplatta/smartphone. Som ett alternativ kan man använda Bluefire Reader, iBooks och Adobe Digital Editions i surfplatta/smartphone.

Dela: