Sök

Sök

Anmäla konto för att få lön utbetalt och ladda ner A-skattsedel

På den här sidan hittar du information om hur du anmäler ditt bankkonto hos Danske Bank för att få din lön. För att betala rätt skatt ska du även lämna in en A-skattsedel, läs längst ner på sidan om hur du gör det.

Lön betalas normalt ut den 25:e varje månad, det är innevarande månad som betalas ut om du är månadsanställd. För timanställda betalas lön ut i efterskott. Välj det alternativ nedan som stämmer bäst på dig för att få rätt instruktioner.

Observera! Det är viktigt att du som är nyanställd registrerar ditt kontonummer hos Danske Bank senast den 5:e i den månad som blir din första hos oss för att du ska få din lön utbetald på ditt konto den 25:e.

Har du ett bankkonto i en svensk bank följer du länken till Danske Banks lönetjänst och uppger dina bankuppgifter. FHS kundnummer hos danske bank som också ska uppges vid registrering är 79170.

Om du inte har ett svenskt bankkonto behöver du registrera ditt bankkonto genom att fylla i den här blanketten Pdf, 593 kB. och skicka in per post till "HR Försvarshögskolan Box 278 05, 115 93 Stockholm eller mejla den till Lon-Res@fhs.se.

Ladda ner A-skattsedel

Du som är anställd ska ha A-skatt. Det innebär att din arbetsgivare drar av skatt på din lön och betalar socialavgifter (arbetsgivaravgifter).

För att hamna i rätt skattetabell ska du lämna in en a-skattsedel, du laddar ner din a-skattsedel på Mina sidor på Skatteverket. Din skattsedel ska du sedan mejla in till Statens servicecenter på e-postadress: underlag@statenssc.se. Du kan även, på din första dag som anställd, öppna ett ärende i portalen för Statens service center och skicka in din a-skattsedel. Du kommer att få mer information om hur du gör i din introduktion.

Utan Mobilt Bank ID

Kontakta Skatteverket per telefon och beställ en A-skattsedel, för att Skatteverket ska skicka det till dig behöver du vara folkbokförd i Sverige. På din första dag som anställd ska du öppna ett ärende i portalen för Statens service center och skicka in din a-skattsedel. Du kommer att få mer information om hur du gör i din introduktion.

Dela: