Nyhetsarkiv

Här hittar du nyhetsarkivet för alla nyheter som är eller har publicerats på startsidan.

 • Högre officerare tränade försvar av norra Skandinavien

  Officerare som studerar vid Högre stabsofficersutbildningen (HSU) var på fältövning i Nordkalotten förra veckan. Syftet var att öka deras förståelse för norra Skandinaviens militärstrategiska miljö och förutsättningar för strid.

  19 oktober 2017

 • Experterna tipsar: Böcker du borde läsa i höst

  Den svenska hösten för med sig regnrusk och kyla. Det ger ett utmärkt incitament att sitta inomhus och förkovra sig i aktuell säkerhetspolitik. För att hjälpa dig att komma igång med läsningen tipsar här Försvarshögskolans experter om vilka böcker de läser i höst.

  12 oktober 2017

 • Övningen Telö 17 stärker det svenska totalförsvaret

  Försvarshögskolan har en stor del i utvecklingen av svensk krisberedskap och svenskt totalförsvar. Det märks inte minst i övningen Telö 17 som Post- och telestyrelsen, PTS, arrangerar i samverkan med Försvarshögskolan.

  25 september 2017

 • Försvarshögskolan värd för Olof Palme-professuren 2019

  Försvarshögskolan har av Vetenskapsrådet utsett att stå värd för Olof Palmes gästprofessur 2019 som tilldelats professor Carol Cohn. Cohn är en ledande forskare på området krig och konflikter ur ett genusvetenskapligt perspektiv och forskar till vardags på University of Massachusetts i Boston, USA.

  21 september 2017

 • Storsatsning på Försvarshögskolan i budgetpropositionen

  Försvarshögskolan föreslås få 200 nya utbildningsplatser, tio miljoner kronor i nya forskningsanslag och ytterligare totalt tolv miljoner till officersprogrammet. Det framgår av regeringens budgetproposition. Förslaget innebär 32 miljoner kronor extra till lärosätet under de närmaste tre åren.

  20 september 2017

 • Här är Försvarshögskolans kurser i vår

  Ansökningsperioden till vårens kurser har nu öppnat, och stänger den 16 oktober. Här är vårens kurser vid Försvarshögskolan.

  18 september 2017

 • Fördjupat samarbete mellan Sverige och Sydkoreas försvarshögskolor

  Under gårdagen undertecknades ett "Technical agreement" mellan Försvarshögskolan och Korea National Defense University (KNDU). Avtalet innebär ett fördjupat samarbete och utökat utbyte av studenter och personal, forskningssamarbete och besök.

  14 september 2017

 • Försvarshögskolan utbildar chefer i säkerhetsskydd

  Under gårdagen publicerades en debattartikel i Svenska Dagbladet med krav att Säkerhetspolisen ska ta fram en särskild utbildning för säkerhetsskyddschefer som ska ingå i ledningen för statliga myndigheter. En sådan utbildning riktad mot chefer genomförs redan vid Försvarshögskolan, i samarbete med Säkerhetspolisen (SÄPO) och Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB).

  7 september 2017

 • Studenterna flyttade in på Försvarshögskolan

  Måndagen den 28 augusti flyttade de nya studenterna in på Försvarshögskolan.

  30 augusti 2017

 • Allvarlig utveckling i Jerusalem - bakgrund och analys

  De senaste åren har spänningarna ökat i Jerusalem och under sommaren har läget försämrats ytterligare. Försvarshögskolans forskare Björn Brenner bevakar händelseutvecklingen i staden och ger här en kort bakgrund till vad som nu sker.

  6 augusti 2017

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9102.