Sök

Sök
Civila och militära studenter.

Unik studiemiljö

Studier vid Försvarshögskolan - en både civil och militär högskola - erbjuder en annorlunda upplevelse jämfört med de flesta andra högskolor och universitet.

Som civil och militär högskola med olika perspektiv som kompletterar och berikar varandra – och våra studenter – vågar vi lova dig en unik studiemiljö. Försvarshögskolan är ett relativt litet lärosäte som ger närmare kontakter mellan studenter och lärare. Ingen går vilse i mängden.

Krisövningar och krigsspel ingår i de flesta program

Scenario-baserade rollspel och övningar som påminner om verkliga situationer ingår i de flesta program. Oavsett hur övningen är uppbyggd så handlar pedagogiken om att skapa en djupare förståelse för skeenden och händelser där stabilitet, samhällssäkerhet och ytterst demokratiska värden står på spel.

Campus i ett dynamiskt centrum för högre utbildning

Försvarshögskolan ligger i centrala Stockholm som en del av ett dynamiskt högskolenav som omfattar Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), Sveriges idrotts- och hälsohögskola och Kungliga Musikhögskolan. Stockholms universitet ligger också nära. Här befinner du dig i hjärtat av en lärande miljö.

Härlig stämning på studentpuben/officersmässen

Hos oss erbjuds du ett generöst utbud av fritidsaktiviteter. Studentpuben, utformad som officersmäss, en forskningsanläggning i toppklass i form av Anna Lindh-biblioteket och ett eget gym. Skolan erbjuder ett komplett campus och möjlighet att delta i alla aktiviteter.

Rollspel.

Wargaming och tävling inom cybersäkerhet

Dessutom anordnar vi varje år Cyber ​​Challenge, en tävling i cybersäkerhet och cyberförsvar för studenter. Syftet med tävlingen är att öka förståelsen kring cyberangrepp, metoder och de utmaningar som cyberangrepp medför för regeringar, myndigheter och medborgare.

De tre lag som ges bäst omdömen av tävlingens domare går vidare till den internationella Cyber ​​Strategy Challenge i Genève. Det finns även möjligheter att ta del av andra aktiviteter, till exempel totalförsvarsövningen Viking och liknande arrangemang som samlar både den civila och militära världen och teoretiska och praktiska perspektiv.

Dela: