Sök
Jubileumsboken

Jubileumsboken "Försvarshögskolan: Från militär högskola till akademiskt lärosäte"

Beställ jubileumsboken

Med anledning av Försvarshögskolans 200-årsjubileum har en bok om högskolans historia tagits fram. Boken finns tillgänglig i begränsad upplaga och kan beställas via formuläret nedan.

År 2018 är ett viktigt jubileumsår för Försvarshögskolan (FHS. Vi firar framför allt tre saker:

  1. Att det är 200 år sedan Högre Artilleriläroverket vid Marieberg, den första skolan för högre militär utbildning, inrättades.
  2. Att det är tio år sedan FHS blev högskola.
  3. Att regeringen i år gett FHS tillstånd att bedriva master- och forskarutbildning inom vetenskapsområdet ”Försvar, krishantering och säkerhet”. FHS har därmed ”fulla rättigheter” inom sitt verksamhetsområde.

Från militär högskola till akademiskt lärosäte

I samband med jubileumsåret har Föreningen FHS tagit fram och bekostat en jubileumsbok. Boken har titeln Försvarshögskolan, från militär högskola till akademiskt lärosäte och beskriver både officersutbildningens utveckling och Försvarshögskolans historiska föregångare, de militära skolornas verksamhet, lokalisering och utvecklingen till den moderna civila och militära högskola Försvarshögskolan är idag.

Redaktör för boken är Sten Munck af Rosenschöld som redaktör. Flera av Försvarshögskolans nuvarande och föredetta professorer m.fl. medverkar i boken.

Boken är på 342 sidor och är rikt illustrerad med unika fotografier. Boken säljs genom Föreningen FHS och kostar 250 kronor styck.

Betalning sker till Föreningen FHS plusgiro 50 25 71-3. Skriv NAMN + EFTERNAMN i meddelandefältet. Boken levereras när inbetalningen registrerats.

Dela:
Hade du nytta av den här informationen?

Tack för din feedback!

Något gick fel, försök igen senare.