Sök

Sök

Anmälan och antagning till Officersprogrammet

Anmälan till Officersprogrammet vid Försvarshögskolan är öppen december-januari varje år. Då kan du som genomför eller har genomfört grundutbildning med värnplikt, eller motsvarande, anmäla dig.

Så här anmäler du dig

  1. Anmäl dig på antagning.se 1 december–31 januari.
  2. Bifoga anmälan med något av följande som styrker din militära bakgrund:
  3. Ange om du tänker komplettera din anmälan med resultat från pågående studier. Sista möjlighet för komplettering är 23 maj 2022.

Skaffa referenser

En del i behörigheten till programmet är att du blir godkänd i de tester och intervjuer som görs på Plikt- och prövningsverket. En av intervjuerna är en professionsintervju som syftar till att ta reda på mer om dig som person.

Ta därför med dig följande till Plikt- och prövningsverket:

  • Kontaktuppgifter till minst två referenser. En av dessa bör vara en nuvarande eller tidigare chef i Försvarsmakten.
  • Du kan också ta med dig intyg som kan vara meriterande för dig, både civila och militära. Detta gäller även för dig som nu gör din grundutbildning med värnplikt.

Vad händer efter anmälan?

Vecka 8-20 2022, testperiod

Om du är behörig till programmet (utifrån gymnasiebetyg och militära intyg) blir du kontaktad av Plikt- och prövningsverket där du genomför tester och intervjuer någon gång under vecka 8-20.

Juni 2022, antagningsbesked

Du får ditt antagningsbesked på antagning.se under vecka 23. I antagningsbeskedet ser du om du är antagen, reservplacerad eller struken. Observera att du måste tacka ja till din plats senast den 20 juni för att behålla den.

8 augusti 2022, preparandutbildning startar

Försvarsmaktens preparandutbildning startar på Karlberg.

22 augusti 2022, programmet startar

Högskolestudierna startar.

Frågor besvaras av Forsknings-, utbildnings- och studentavdelningen vid Försvarshögskolan. Kontakt: officersprogrammet@fhs.se.

Behörighet för Officersprogrammet

Som officer kommer du värna om vårt lands säkerhet. Du har fått ett förtroende av det svenska folket och kan behöva fatta beslut i krig. Få yrken innebär en så tung ansvarsbörda. Detta kräve...

Tester och intervjuer för behörighet

För att bli antagen till Officersprogrammet bedöms din lämplighet för utbildningen. Det görs genom intervjuer och tester på Plikt- och prövningsverket. Testerna motsvarar i stor del det som...

Officersprogrammets upplägg

Som officersstudent blandar du teori och akademiska studier med praktik och verksamhet inom Försvarsmakten. Ämnen du läser är till exempel ledarskap, krigsvetenskap, militärteknik och fysisk...

Bo med kompisarna – mitt i Stockholm

Under utbildningen bor du på Karlberg, mitt i centrala Stockholm. Det ger dig både närhet till dina kurskamrater, undervisningen och staden.

Officersprogrammet

Officersprogrammet är en treårig högskoleutbildning som leder till en officersexamen. Programmet blandar teori med verksamhet av mer praktisk karaktär, som övningar i fält, fysisk träning oc...

Dela:
Hjälpte informationen dig?