Sök

Anmälan och antagning

Anmälan till Officersprogrammet vid Försvarshögskolan är öppen december-januari varje år. Då kan du som genomför eller har genomfört grundutbildning med värnplikt, eller motsvarande, anmäla dig.

Så här anmäler du dig

  1. Anmäl dig på antagning.se 2 december–31 januari.
  2. Bifoga anmälan med något av följande som styrker din militära bakgrund:
  3. Ange om du tänker komplettera din anmälan med resultat från pågående studier. Sista möjlighet för komplettering är 21 maj 2020.

Skaffa referenser

En del i behörigheten till programmet är du blir godkänd i de tester och intervjuer som görs på Rekryteringsmyndigheten. En av intervjuerna är en professionsintervju som syftar till att ta reda på mer om dig som person.

Ta därför med dig följande till Rekryteringsmyndigheten:

  • Kontaktuppgifter till minst två referenser. En av dessa bör vara en nuvarande eller tidigare chef i Försvarsmakten. Observera att du som nu genomför din grundutbildning med värnplikt inte behöver lämna referenser.
  • Du kan också ta med dig intyg som kan vara meriterande för dig, både civila och militära. Detta gäller även för dig som nu gör din grundutbildning med värnplikt.

Vad händer efter anmälan?

Vi kommer kontakta dig, det gör vi på följande sätt:

Primärt via meddelandefunktionen på antagning.se och den e-postadress du har angett på antagning.se. Du kommer också erbjudas möjligheten att bli uppringd av en nuvarande student på programmet.

v. 5-17 2020, testperiod

Om du är behörig till programmet (utifrån gymnasiebetyg och militära intyg) får du en kallelse till tester och intervjuer. Rekryteringsmyndigheten skickar kallelsen till din folkbokföringsadress. Tester och intervjuer görs på Rekryteringsmyndigheten i Stockholm eller Malmö under för- och eftermiddag samma dag, alternativt eftermiddag och förmiddag kommande dag.

Kontakta antagning@fhs.se om du deltar i internationell tjänstgöring under testperioden.

Maj 2020, antagningsbesked, urval 1

Du får ditt antagningsbesked på antagning.se. I antagningsbeskedet ser du om du är antagen, reservplacerad eller struken. Observera att du måste tacka ja till din plats för att behålla den.

Juni 2020, antagningsbesked till reserver, urval 2

Om du blev reservplacerad i urval 1 får du nu besked om du är antagen eller inte.

10 augusti 2020, preparandutbildning startar

Försvarsmaktens preparandutbildning startar på Karlberg.

24 augusti 2020, programmet startar

Högskolestudierna startar.

Puff bild
Behörighet för Officersprogrammet
Som officer kommer du värna om vårt lands säkerhet. Du har fått ett förtroende av det svenska folket och kan behöva fatta beslut i krig. Få yrken inne...
Puff bild
Tester för behörighet
Under antagningsprocessen kommer du få göra tester och intervjuer för att visa att du passar för utbildningen till officer. De genomförs vid Rekryteri...
Puff bild
Officersprogrammets upplägg
Som officersstudent blandar du teori och akademiska studier med praktik och verksamhet inom Försvarsmakten. Ämnen du läser är till exempel ledarskap, ...
Dela:
Hade du nytta av den här informationen?

Tack för din feedback!

Något gick fel, försök igen senare.