Sök

Anmälan och antagning

Anmälan till Officersprogrammet vid Försvarshögskolan är öppen december-januari varje år. Då kan du som genomför eller har genomfört grundutbildning med värnplikt, eller motsvarande, anmäla dig.

Så här anmäler du dig

  1. Anmäl dig på antagning.se 1 december–31 januari.
  2. Bifoga anmälan med något av följande som styrker din militära bakgrund:
  3. Ange om du tänker komplettera din anmälan med resultat från pågående studier. Sista möjlighet för komplettering är 28 maj 2021.

Skaffa referenser

En del i behörigheten till programmet är du blir godkänd i de tester och intervjuer som görs på Rekryteringsmyndigheten. En av intervjuerna är en professionsintervju som syftar till att ta reda på mer om dig som person.

Ta därför med dig följande till Rekryteringsmyndigheten:

  • Kontaktuppgifter till minst två referenser. En av dessa bör vara en nuvarande eller tidigare chef i Försvarsmakten. Observera att du som nu genomför din grundutbildning med värnplikt inte behöver lämna referenser.
  • Du kan också ta med dig intyg som kan vara meriterande för dig, både civila och militära. Detta gäller även för dig som nu gör din grundutbildning med värnplikt.

Vad händer efter anmälan?

Vecka 8-18 2021, testperiod

Om du är behörig till programmet (utifrån gymnasiebetyg och militära intyg) blir du kontaktad av Rekryteringsmyndigheten där du genomför tester och intervjuer någon gång under vecka 8-18.

Juni 2021, antagningsbesked

Du får ditt antagningsbesked på antagning.se under vecka 23. I antagningsbeskedet ser du om du är antagen, reservplacerad eller struken. Observera att du måste tacka ja till din plats senast den 28 juni för att behålla den.

16 augusti 2021, preparandutbildning startar

Försvarsmaktens preparandutbildning startar på Karlberg.

30 augusti 2021, programmet startar

Högskolestudierna startar.

Frågor besvaras av Forsknings-, utbildnings- och studentavdelningen vid Försvarshögskolan. Kontakt: officersprogrammet@fhs.se.

Puff bild
Behörighet för Officersprogrammet
Som officer kommer du värna om vårt lands säkerhet. Du har fått ett förtroende av det svenska folket och kan behöva fatta beslut i krig. Få yrken inne...
Puff bild
Tester och intervjuer för behörighet
För att bli antagen till Officersprogrammet bedöms din lämplighet för utbildningen. Det görs genom intervjuer och tester på Rekryteringsmyndigheten. T...
Puff bild
Officersprogrammets upplägg
Som officersstudent blandar du teori och akademiska studier med praktik och verksamhet inom Försvarsmakten. Ämnen du läser är till exempel ledarskap, ...
Dela:
Hade du nytta av den här informationen?

Tack för din feedback!

Något gick fel, försök igen senare.