Anmälan och antagning

Varje år antas mellan ungefär 150 personer till officersprogrammet. Antalet utbildningsplatser styrs av Försvarsmaktens personalbehov. Antagningsprocessen är lång och innehåller många steg – allt för att vara säker på att officersutbildningen är rätt för dig.

Anmälan

Anmälan till programmet är öppen 1 december–31 januari varje år. Då kan du som genomför eller har genomfört militär grundutbildning, eller motsvarande, anmäla dig. Länk till anmälan.

Bifoga militära intyg

När du anmäler dig måste du bifoga intyg som styrker din militära bakgrund.

Ladda upp något av följande:

Bifoga andra meriter

Du kan till exempel ladda upp ett militärt rekommendationsbrev eller andra intyg som kan vara meriterande.

Tidplan för antagningsprocessen

Ungefärlig tidplan för antagningen till officersprogrammet.

1 december–31 januari – anmälan

Anmälan till programmet är öppen.

Januari–maj – testperiod

Om du är behörig till programmet (utifrån gymnasiebetyg och militära intyg) får du en kallelse till tester och intervjuer. Rekryteringsmyndigheten skickar kallelsen till din folbokföringsadress. Du genomför testerna och intervjuerna under två sammanhängande dagar på Rekryteringsmyndighetens kontor i Stockholm eller Malmö.

Maj – antagningsbesked

Du får ditt antagningsbesked på antagning.se. I antagningsbeskedet ser du om du är antagen, reservplacerad eller struken. Observera att du måste tacka ja till din plats för att behålla den.

Augusti – programstart

Nu är du på plats på Campus Karlberg i Stockholm. Utbildningen startar med en preparandutbildning i Försvarsmaktens regi, därefter påbörjar du dina högskolestudier.

Dela:
Hade du nytta av den här informationen?

Tack för din feedback!

Något gick fel, försök igen senare.