Sök

Sök

Grundläggande utbildning i totalförsvar - steg 2

Välkommen att anmäla dig till Länsstyrelsen Stockholms Grundläggande utbildning i totalförsvar, steg 2. Det här är en påbyggnadsutbildning för dig som har gått Länsstyrelsen i Stockholms Grundläggande utbildning i totalförsvar.

Utbildningen riktar sig till dig som

  • Arbetar med civilt försvar inom en kommun eller en räddningstjänst i Stockholms län alternativt inom Region Stockholm.

Du lär dig

  • Säkerhetspolitisk omvärldsanalys och hotbilder
  • Den senaste inriktningen för att sammanhållet totalförsvar

Innan utbildningen

Du som antas till utbildningen får ett välkomstmail med länkar till material som ska studeras innan kursen. Det finns även referensmaterial. Förberedelsetiden uppskattas till cirka fyra timmar. Det är viktigt att du tar dig tiden att läsa igenom materialet för att få ut så mycket som möjligt av utbildningen.

Utbildningen genomförs på plats vid Försvarshögskolan i Stockholm och är kostnadsfri. Den är framtagen i samarbete mellan Länsstyrelsen Stockholm och Försvarshögskolan. Fler tillfällen planeras under 2023 och 2024.

Max 40 deltagare per tillfälle. Länsstyrelsen kommer att göra ett urval inför varje utbildningstillfälle.

Utbildningen överlappar i stor utsträckning den nationella totalförsvarsutbildning som MSB anordnar tillsammans med Försvarshögskolan. Har du redan genomfört den så behöver du därför inte anmäla dig till denna grundutbildning.

Utbildningstillfällen 2024

Sista anmälningsdag för utbildning den 31 januari har passerat.

Sista anmälningsdag för utbildning den 12 mars har passerat.

Dela: