Sök

Sök
Doktorander kring bord i mässen

Utveckla dina språkkunskaper

Vi har språkutbildningar för dig som vill lära dig ett nytt språk, bevara eller utveckla kunskaper du redan har. Oavsett om du är på väg till tjänstgöring utomlands, arbetar i en internationell stab eller har behov av att utveckla militärt fackspråk är dessa kurser för dig.

Bygg upp dina språkkunskaper med oss för att förenkla ditt arbete och samarbete med andra.

Våra språkutbildningar i franska, engelska, ryska, spanska, tyska och arabiska läser du på distans med lektioner online. Utbildningen sker från vår lärplattform Canvas och grundar sig i veckovisa, lärarledda lektioner där du själv bestämmer när du har tid att göra vissa uppgifter och förberedelser. Skulle du missa ett tillfälle finns möjlighet att självständigt arbeta med uppgifterna och ta igen det som du eventuellt missat.

Språkutbildningarna anpassas efter dina och gruppens specifika behov vad gäller formalia, kontext och sammanhang. Vi lägger stor vikt vid konversation, både i militära och i civila sammanhang. De avancerade kurserna går djupare in på militärt professionsrelaterade situationer. Under utbildningen får du även kunskap i kulturen där språket talas – allt för att du ska kunna använda språket effektivt i en internationell miljö.

Genomförande, kursutbud och anmälan

Undervisningstiden är förlagd till kontorstid på veckodagar, på språk-kurssidorna nedan får du information om dag och tid. Du som behöver riktad inlärning (ex. utlandsmission) eller anpassat lektionsupplägg (ex. kvällskurser, utformning efter datum på övningar) mejlar sprak@fhs.se i samband med din anmälan.

Vi ger skräddarsydda kurser på beställning

Om du eller en grupp av kollegor är i behov av en skräddarsydd kurs (t.ex. militärt skrivande eller muntlig framställning enligt Nato-standard) eller anpassat lektionsupplägg (t.ex. kvällskurser, intensivkurser) mejlar du sprak@fhs.se för offert.

Kontakta sprak@fhs.se om du har några frågor.

Om ni är en grupp som har behov av en kurs med skräddarsytt upplägg (t.ex. militärt skrivande eller muntlig framställning enligt Nato-standard) kontakta sprak@fhs.se och ange språk, tidigare erfarenhet samt antal deltagare för offert.

Du anmäler dig via ett formulär som du når på språk-kurssidan. Är du FM-anställd gör du även en inköpsorder i PRIO. För att din anmälan ska ha blivit registrerad ska du ha fått ett bekräftelsemejl från oss. Om du aldrig har läst språket hos oss tidigare kommer du innan kursstart att bli kontaktad för inplacering i rätt nivå.

Språkkurser med militärt och civilt fokus

Det här är våra vanligaste kurser och vi erbjuder nivåer från grund till mer avancerad. Lektionerna är 90 minuter, en gång i veckan under 12 veckor. Vi rekommenderar att du utöver lektionstillfällena lägger 60-120 minuter på uppgifter och förberedelser, beroende på din ambitionsnivå. Språken som går att läsa är: franska, ryska, engelska, spanska, tyska, arabiska och spanska.

Priset är 8 000 SEK.

Språkkurser i Nato-terminologi

De här kurserna är för dig som är avancerad användare av engelska och franska. De består av två halvdagar på plats och däremellan lärarkontakt på distans med inlämningsuppgifter. Språken som går att läsa är: engelska och franska. Kontakta sprak@fhs.se om du är intresserad av språkkurs i Nato-terminologi.

Priset är 4500 SEK,.

Dela: