Sök

Sök

Lär dig språket för att jobba internationellt

Vi har språkutbildningar för dig som vill lära dig ett nytt språk eller utveckla kunskaper du redan har. För dig som är på väg till tjänstgöring utomlands, arbetar i en internationell stab eller kommunicerar med internationella samarbetspartners.

Bygg upp dina språkkunskaper med oss för att förenkla ditt arbete och samarbete med andra.

Våra språkutbildningar i franska, engelska, ryska, spanska, tyska och arabiska läses på distans med lektioner online, med möjlighet till fysiska lektioner på plats i vissa kurser. Utbildningen sker från vår läroplattform Canvas och grundar sig i lärarledda lektioner men även i att du själv bestämmer när du har tid att göra vissa uppgifter och förberedelser. Skulle du missa ett tillfälle finns möjlighet att självständigt arbeta med uppgifterna och ta igen det som du eventuellt missat. Språkutbildningen anpassas efter dina specifika behov vad gäller muntligt, grammatiskt eller skriftligt fokus.

Militärt fackspråk och kulturell förståelse

Utbildningarna lägger stor vikt vid konversation. Men där andra språkutbildningar lär dig att handla frukt och beställa på restaurang, lär vi dig gradbeteckningar och militärt fackspråk.

Undervisningen är utformad för ett såväl militärt som civilt sammanhang, med anpassat studiematerial som tar upp militära uttryck och professionsrelaterade situationer. Språk är mycket mer än uttal och grammatik. Lika viktigt är att lära sig hur man tänker i andra kulturer. Förmågan att kommunicera med andra är nyckeln till att kunna fungera effektivt i en internationell miljö.

Genomförande, målgrupp och nivå

Undervisningstiden är förlagd till kontorstid på veckodagar. Om du är i behov av riktad inlärning (ex. utlandsmission) eller anpassat lektionsupplägg (ex. kvällskurser, utformning efter datum på övningar) mejlar du sprak@fhs.se i samband med din anmälan.

Preliminära dagar för språkkurserna

Språk

Undervisningsdag

Franska

onsdagar

Ryska

torsdagar, fredagar

Engelska

tisdagar

Tyska

måndagar

Spanska

onsdagar

Arabiska

onsdagar

Våra kursdeltagare kommer från ett brett fält inom försvars- och säkerhetssektorn. Det ger dig goda möjligheter att nätverka med människor från andra delar inom samma bransch.

Våra kurser har en hög grad av personlig anpassning där vi följer din progression inom språket. Som deltagare är det vanligt att man fortsätter sin språkkurs över flera terminer eftersom innehåll och nivå anpassas efter dig. Om du tidigare har studerat språket anger du det i anmälan. Om detta är första gången du studerar språket eller det var länge sedan du använde språket ser vi gärna att du gör ett nivåtest online innan kursens start. Information om nivåtestet skickas i ditt bekräftelsemejl efter anmälan.

Om du eller en grupp av kollegor är i behov av en skräddarsydd kurs (t.ex. militärt skrivande eller muntlig framställning enligt Nato-standard) eller anpassat lektionsupplägg (t.ex. kvällskurser, intensivkurser) mejlar du sprak@fhs.se för offert.

Språkkurser i Nato-terminologi

För dig som är avancerad användare av engelska och franska erbjuder vi nu språkkurs med särskilt fokus på Nato-terminologi. Dessa två kurser har ett annat upplägg och består av två halvdagar på plats och däremellan lärarkontakt på distans med inlämningsuppgifter. Priset är 4500 SEK, kontakta sprak@fhs.se om du är intresserad av någon av kurserna.

Utbildningar

Dela: