Sök

Lär dig språket för att jobba internationellt

Funderat på att lära dig ett nytt språk eller utveckla kunskaper du redan har? Du kanske är på väg till tjänstgöring utomlands, du kanske arbetar i en internationell stab eller kommunicerar med internationella samarbetspartners? Bygg upp dina språkkunskaper med oss för att förenkla ditt arbete och samarbete med andra.

Våra språkutbildningar kommer att fortsätta på distans med lektioner online i engelska, franska, tyska och ryska. Distansutbildningen sker från vår läroplattform Canvas och grundar sig även i att du själv bestämmer när du har tid att göra vissa uppgifter och förberedelser. Språkutbildningen anpassas efter dina specifika behov vad gäller muntligt, grammatiskt eller skriftligt fokus.

Militärt fackspråk och kulturell förståelse

Utbildningarna lägger stor vikt vid konversation. Men där andra språkutbildningar lär dig att handla frukt och beställa på restaurang, lär vi dig gradbeteckningar och militärt fackspråk.

Språk är mycket mer än uttal och grammatik. Lika viktigt är att lära sig hur man tänker i andra kulturer. Förmågan att kommunicera med andra är nyckeln till att kunna fungera effektivt i en internationell miljö.

Språkutbildningarna på Försvarshögskolan är utformade för att matcha uppdragen inom Försvarsmakten. De senaste åren har franska varit det mest efterfrågade språket, inte minst på grund av insatserna i Västafrika, men kunskaper i engelska, tyska och ryska är också efterfrågade kompetenser.

Målgrupp och nivå

Våra kursdeltagare kommer från ett brett fält inom försvars- och säkerhetssektorn. Det ger dig goda möjligheter att nätverka med människor från andra delar inom samma bransch. Om du tidigare har studerat språket anger du det i din anmälan. Om detta är första gången du studerar språket eller det var länge sedan du använde språket kommer du att göra ett nivåtest online innan kursens start. Information om nivåtestet skickas ut till anmälda deltagare i slutet av augusti.

Kontakta sprak@fhs.se om du har några frågor.

Utbildningar

Dela:
Hade du nytta av den här informationen?

Tack för din feedback!

Något gick fel, försök igen senare.