Sök

Registrering

För att dina studier ska kunna dokumenteras behöver du registrera dig. Registrering är obligatoriskt och krävs för att du ska behålla din plats. Det är registreringen som gör det möjligt för dig att till exempel söka studiemedel, ta ut examen och söka studentbostad.

Register över studenter förs i studiedokumentationssystemet Ladok.

Registrering i början av studierna

Så här gör du för att registrera dig:

  1. Gå till www.student.ladok.se och klicka på "Välj lärosäte för inloggning".

  2. Om du inte har ett aktivt studentkonto på Försvarshögskolan sedan tidigare, välj "www.universityadmissions.se". (Om du redan har ett aktivt FHS-konto, välj Swedish Defence University och använd FHS-kontot för att logga in. Gå sedan direkt till punkt 5).

  3. Klicka på "Proceed to login".

  4. Skriv in ditt personnummer och lösenord (samma som du använder på antagning.se).

  5. Välj Försvarshögskolan i listan med lärosäten.

  6. I listan under "Aktuell utbildning" och "Kommande" ser du kurser och program du är antagen till. Klicka på "Registrera" och bekräfta genom att klicka på "Registrera mig". När kursen eller programmet hamnar i listan under "Aktuella" är registreringen klar.

Det är viktigt att du anger en mejladress vid registrering i Ladok för att du ska kunna få ett studentkonto (FHS-konto).

Registrering under studierna

Om du studerar kandidat- eller masterprogram måste du registrera dig innan kursstart inför varje ny termin.

Så här gör du:

  1. Gå till www.student.ladok.se och klicka på "Välj lärosäte för inloggning".

  2. Välj Swedish Defence University och använd ditt FHS-kontot för att logga in.

  3. Välj Försvarshögskolan i listan med lärosäten.

  4. I listan under "Aktuell utbildning" och "Kommande" ser du kurser och program du är antagen till. Klicka på "Registrera" och bekräfta genom att klicka på "Registrera mig". När kursen eller programmet hamnar i listan under "Aktuella" är registreringen klar.

Omregistrering efter studieavbrott

Om du vill fortsätta på en kurs eller ett program som du tidigare varit registrerad på men inte avslutat behöver du ansöka om omregistrering. Det gäller till exempel efter studieavbrott.

För att ansöka om att bli omregistrerad kontaktar du kurs- eller programadministratören på institutionen. Omregistrering kan bara ske i mån av plats och resurser.

Återuppta studier efter studieuppehåll

Efter studieuppehåll behöver du inte ansöka om omregistrering. Då ansöker du istället om återupptag av studier efter studieuppehåll.

Dela: