Sök

Sök

Sjukanmälan

Som student bör du sjukanmäla dig om du blir så pass sjuk att det kan påverka dina studieresultat, till exempel vid längre sjukfrånvaro.

Sjukanmälan för dig med studiemedel från CSN

Om du tar emot studiestöd från CSN och blir sjuk är det viktigt att du sjukanmäler dig. Då kan du få behålla bidrag och lån under tiden du är sjuk. CSN kan också ta hänsyn till att du varit sjuk när de prövar dina studieresultat inför framtida utbetalningar.

Hur sjukanmäler jag mig?

Sjukanmäl dig så snabbt som möjligt, helst första dagen du är sjuk. Det gör du enklast på Försäkringskassans hemsida. Där hittar du också instruktioner för hur du ansöker om att behålla studiestöd under sjukfrånvaron (sjukpenning), vad som gäller vid olika längd på sjukfrånvaron och när du behöver läkarintyg.

Sjukanmälan på Officersprogrammet

Du som studerar på Officersprogrammet ska sjukanmäla dig om sjukfrånvaron riskerar att påverka dina studieresultat, eftersom det i sin tur kan påverka din rätt att ta emot förmåner från Försvarsmakten.

Hur sjukanmäler jag mig på Officersprogrammet?

Sjukanmäl dig så fort som möjligt när du märker att du kommer vara borta en längre tid. Meddela din sjukfrånvaro till din mentor på Kadettbataljonen.

Du bör också kontakta studievägledaren för Officersprogrammet för att göra en individuell studieplan för de delar av din utbildning som du riskerar att missa.

Dela: