Sök

Lär dig språket för att jobba internationellt

Är du på väg till tjänstgöring utomlands? Kanske behöver du putsa dina språkkunskaper för att fungera effektivt i en internationell stab? Eller så behöver du kunna kommunicera med internationella samarbetspartners. Då är det en god idé att förbereda dig genom att bygga upp dina språkkunskaper med oss.

Våra språkutbildningar är framtagna för att ge dig en grund i militärt fackspråk inför ditt kommande uppdrag, men också för att fräscha upp och behålla dina språkkunskaper. Utbildningen anpassas alltid efter dina specifika behov.

Militärt fackspråk och kulturell förståelse

Utbildningarna lägger stor vikt vid konversation. Men där andra språkutbildningar lär dig att handla frukt och beställa på restaurang, lär vi dig gradbeteckningar och militärt fackspråk.

Språk är mycket mer än uttal och grammatik. Lika viktigt är att lära sig hur man tänker i andra kulturer. Förmågan att kommunicera med andra är nyckeln till att kunna fungera effektivt i en internationell miljö.

Språkutbildningarna på Försvarshögskolan är utformade för att matcha uppdragen inom Försvarsmakten. De senaste åren har franska varit det mest efterfrågade språket, inte minst på grund av insatserna i Västafrika, men engelska och tyska är också efterfrågat.

Målgrupp

Våra kursdeltagare kommer från ett brett fält inom försvars- och säkerhetssektorn. Det ger dig goda möjligheter att nätverka med människor från andra delar inom samma bransch. En god start på din internationella karriär.

Språkfärdighetsprov STANAG 6001

Försvarshögskolans språksektion har Försvarsmaktens uppdrag att utveckla det nationella språkfärdighetstestet i engelska enligt Nato-standard 6001. När det gäller internationell tjänstgöring krävs i vissa fall intyg på viss språkfärdighetsnivå. Om du gör provet kan ett sådant intyg utfärdas.

Fortbildning i testning, utveckling av testningsverksamhet och utförande av test sker i samarbete med Försvarsmakten och samarbetspartners inom det nordiska försvarssamarbetet Nordefco.

För mer information kontakta sprak@fhs.se

Enkät

Språksektionen har utarbetat en enkät om språkanvändning i internationell insats och övningssammanhang. Syftet är att få
en uppdaterad bild av de behov som styr FHS språkutbildningar.

EnkätenPDF tar 10-15 minuter att fylla i och är helt anonym (inga personuppgifter ska anges), fyll i och skicka till sprak@fhs.se.

Tack på förhand till Dig som hjälper oss med detta!
 


 Utbildningar

Nivå
HP
Typ
Takt
Start
Anmälan
Visa fler
Dela:
Hade du nytta av den här informationen?

Tack för din feedback!

Något gick fel, försök igen senare.