Sök

Lär dig språket för att jobba internationellt

Är du på väg till tjänstgöring utomlands? Kanske behöver du putsa dina språkkunskaper för att fungera effektivt i en internationell stab? Eller så behöver du kunna kommunicera med internationella samarbetspartners. Då är det en god idé att förbereda dig genom att bygga upp dina språkkunskaper med oss.

Våra språkutbildningar är framtagna för att ge dig en grund i militärt fackspråk inför ditt kommande uppdrag, men också för att fräscha upp och behålla dina språkkunskaper. Utbildningen anpassas alltid efter dina specifika behov.

Militärt fackspråk och kulturell förståelse

Utbildningarna lägger stor vikt vid konversation. Men där andra språkutbildningar lär dig att handla frukt och beställa på restaurang, lär vi dig gradbeteckningar och militärt fackspråk.

Språk är mycket mer än uttal och grammatik. Lika viktigt är att lära sig hur man tänker i andra kulturer. Förmågan att kommunicera med andra är nyckeln till att kunna fungera effektivt i en internationell miljö.

Språkutbildningarna på Försvarshögskolan är utformade för att matcha uppdragen inom Försvarsmakten. De senaste åren har franska varit det mest efterfrågade språket, inte minst på grund av insatserna i Västafrika, men kunskaper i engelska, tyska och ryska är också efterfrågade kompetenser.

Målgrupp och nivå

Våra kursdeltagare kommer från ett brett fält inom försvars- och säkerhetssektorn. Det ger dig goda möjligheter att nätverka med människor från andra delar inom samma bransch. Om du känner dig osäker på vilken nivå du ska anmäla dig till så tittar du på vår nivåbedömningPDF, eller göra nätbaserade språktester för att hitta din nivå.

Angående språktest STANAG 6001 så utför Försvarsmakten behovsprövade tester, för mer information om detta kontakta stanag.test@mil.se

Kontakta sprak@fhs.se om du har några frågor.

Utbildningar

Nivå
HP
Typ
Takt
Start
Anmälan
Visa fler
Dela:
Hade du nytta av den här informationen?

Tack för din feedback!

Något gick fel, försök igen senare.