Sök

Antagen till Officersprogrammet 2020-2023

Här hittar du som är antagen till Officersprogrammet översiktlig information om vad som händer härnäst.

Du som har blivit antagen till programmet måste tacka ja till din plats, annars förlorar du den. Det gör du på "mina sidor" på antagning.se senast 29 juni. Om du inte vill ha din plats lämnar du återbud på antagning.se.

Din första termin på Officersprogrammet kommer att påverkas av pågående coronapandemi. Det du ska förbereda dig för är att terminen kommer inledas med inryckningsveckor (v 33-34) på Militärhögskolan Karlberg i Försvarsmaktens regi. Därefter startar dina studier på Försvarshögskolan vecka 35 med en mix av campusbaserade studier och distansstudier.

Kontakta Militärhögskolan Karlberg

Information om inryckningsveckorna, resa till och boende på Karlberg får du genom att skicka ett mejl till Militärhögskolan Karlberg:
mhsk-228komp@mil.se

Gör det i samband med att du tackar ja till din plats. Militärhögskolan Karlberg kommer därefter kontakta dig.

Under vecka 33-34 sker registrering på Officersprogrammet. Du behöver alltså inte göra detta själv i förväg.

När du har blivit registrerad skapas ditt studentkonto (FHS-konto). Det använder du för att logga in på studentmejl, lärplattform, bibliotekets webbplats och andra IT-tjänster under din studietid.

Innan du kan använda kontot behöver du välja ett personligt lösenord.

Lärplattform

När du aktiverat ditt FHS-konto kan du logga in i lärplattformen Canvas. Där hittar du kursspecifikt material, schema, kursplan och litteraturlista för din första programkurs. Här finns också kontaktuppgifter till berörda lärare för eventuella frågor som rör kursens innehåll. För allmänna frågor om dina studier, kontakta antagning@fhs.se.

Schema

Schema för din kurs hittar du på kursens sida i lärplattformen Canvas. Du kan även själv söka ditt schema via Försvarshögskolans schemasystem TimeEdit.

Den 24 augusti börjar programstudierna. Här kan du ta del av utbildnings- och kursplaner.

Den 31 augusti är du välkommen till en digital introduktionsdag för nya studenter på Försvarshögskolan. Inbjudan med länk skickas till den e-postadress du har angett på antagning.se.

Antagen med villkor

Om du blivit antagen med villkor behöver du styrka att du uppfyllt villkoret senast vid programstart för att få börja på Officersprogrammet. Villkoret kan vara godkänd militär grundutbildning eller godkänd säkerhetsprövning.

 • För att styrka godkänd militär grundutbildning laddar du själv upp intyg på "Mina sidor" på antagning.se. Gör det så snart du blivit klar med din militära grundutbildning. För information om vad som räknas som militär grundutbildning, se Försvarshögskolans antagningsordningPDF.
 • Säkerhetsprövning kontrolleras av Försvarshögskolan. Endast sökande som inte klarar säkerhetsprövning blir kontaktade. Om ditt antagningsbesked på antagning.se ändras till enbart "antagen" innebär det att säkerhetsprövningen är godkänd (förutsatt att du även har godkänd militär grundutbildning).

Om du har frågor om antagning med villkor, kontakta antagning@fhs.se.

Covid-19: information till studenter

Försvarshögskolans rekommendationer till studenter med anledning av nya coronaviruset.

Informationen uppdateras löpande.

Förmåner under utbildningen

Officersprogrammet är inte en studiemedelsfinansierad utbildning, vilket betyder att du inte är berättigad studiemedel från CSN. Mat, boende och dagersättning får du som förmåner under dina tre år på programmet. Du får också all kurslitteratur utan kostnad.

Följande förmåner ingår och är skattefria:

 • Mat och boende
 • Dagersättning (140 kronor per dag)
 • Sjukvård och akut tandvård
 • Resor vid in- och utryckning
 • En hemresa per tjänstgöringsfri helg
 • Ersättning för mat de helger du inte studerar eller befinner dig vid skolan
 • Tillgång till de kläder och den utrustning du behöver för utbildningen
 • Kurslitteratur
 • Försäkring

Eget boende?

Om du redan har boende innan du börjar på programmet kan du få bidrag för att klara av kostnaden för dubbla boenden.
Du söker bidraget hos Försäkringskassan.

Frågor?

Kontakta antagning@fhs.se

Dela: