Sök

Sök
Händer som gestikulerar framför en laptopskärm.

Grundläggande webbkurs i totalförsvarsjuridik

Webbutbildning som på ett lättillgängligt sätt förklarar vad totalförsvaret är och lotsar dig igenom de lagar och regler som gäller vid höjd beredskap och krig.

Webbkursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om det svenska totalförsvaret och dess regelverk. Den riktar sig även till dig som avser genomföra andra utbildningar inom området totalförsvarsjuridik vid Försvarshögskolan, där webbkursen utgör ett förkunskapskrav.

Vi tar upp sammanhanget som totalförsvarslagstiftningen rör sig inom, bland annat hur Sverige styrs, vilken lagstiftning som finns och vad internationell lagstiftning säger.

Vi utgår från ett utforskande sätt att lära i utbildningen och du kan fritt botanisera i materialet för att ta del av de områden som du är nyfiken på, i den ordning du själv vill. Du kan välja att ta del av ett övergripande case som berör utbildningens olika faktaområden.

Totalförsvarsjuridik, för vem?

Totalförsvar angår alla. Utbildningen ger dig möjlighet att utveckla faktakunskap genom att gå igenom grundläggande juridik och begrepp kopplat till totalförsvar. Den innehåller också länkar och hänvisningar till andra plattformar där du kan inhämta ytterligare kunskaper och information.

För dig som tänker genomföra andra utbildningar inom totalförsvarsjuridik vid Försvarshögskolan utgör den dessutom ett förkunskapskrav.

Den här avgiftsfria webbutbildningen är öppen för alla som vill lära sig mer om det svenska totalförsvaret och dess regelverk.

Genomförande

Utbildningen är webbaserad och tillgänglig för dig när det passar dig bäst. Den är avgiftsfri och beräknas ta 45 minuter att genomföra, något som går att dela upp på flera tillfällen. Grundläggande Totalförsvarsjuridik framtagen av Försvarshögskolan.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss på: webbutbildningar@fhs.se

Utbildningsnivå

Annan

Poäng

Ej poäng

Startperiod

Löpande

Omfattning

Cirka 45 minuter

Undervisningsform

Distans

Undervisningsspråk

Svenska

Kostnad

Kursen är avgiftsfri.

Studietakt

Enstaka dagar

Typ

Uppdrag

Kontakt

Har du frågor om kursen ta kontakt med oss.

Du når oss på e-post: webbutbildningar@fhs.se

Totalförsvarsjuridik

Våra utbildningar i totalförsvarsjuridik tar dig från grundläggande juridik och begrepp kopplat till totalförsvar, till en avancerad nivå där du tillämpar totalförsvarsjuridiken med stor för...

Dela:
Publicerad 2024-04-12 Uppdaterad 2024-04-12